3D pen test

Welke 3D pen kies ik?

Om u goed te kunnen adviseren hebben wij enkele 3D pennen zelf getest. Het viel ons daarbij op dat de kwaliteit van de goedkoopste modellen al snel duurkoop kan zijn.

Wat is een goede 3D pen?

In de prijsklasse onder de vijftig euro merkten we dat het doorvoersysteem van deze 3D pennen regelmatig blokkeerde waardoor het filament in de kop vastliep. Het gevolg was een verstopte printkop die moest worden schoongemaakt of zelfs moest worden vervangen.

Het vollopen van de printkop wordt als gebruiksslijtage aangemerkt en valt daarom buiten de garantie. In plaats van het repareren van de 3D pen is het vaak goedkoper om een nieuw exemplaar aan te schaffen. Het is dus belangrijk om een 3D te kiezen met goede kwaliteit onderdelen.

Ook hebben we gekeken in hoeverre er reserveonderdelen verkrijgbaar zijn en hoe de 3D pen ergonomisch in de hand ligt als je er langere tijd mee werkt. Bij de goedkopere modellen moest de knop om het filament door te voeren continue ingedrukt worden gehouden. Dit leidde al snel tot hinderlijke kramp in de vingers. In het hogere prijssegment troffen we hiervoor slimme oplossingen aan, zoals een automatisch filament-doorvoersysteem.

Onze keus

Met de praktijkervaring in het achterhoofd hebben wij gekozen om de RP800A 3D pen in ons assortiment op te nemen. BLEEBIT importeert dit model rechtstreeks van de fabrikant en geeft dan ook zelf 1 jaar garantie op deze 3D pen.

De RP800A beschikt over een instelbare temperatuurregeling die met een druk op een knop eenvoudig kan worden ingesteld. Op het OLED display kan de temperatuur exact worden afgelezen. Er kan zowel met ABS als PLA filament worden geprint. Bovendien heeft deze 3D pen een automatisch doorvoersysteem zodat je de knop om het filament door te voeren niet continue ingedrukt hoeft te houden. Dit is erg prettig als je langere tijd met een 3D pen werkt.

RP800A

Wanneer je een goede en betaalbare 3D pen zoekt dan is onze RP800A een echte aanrader.