Leren 3D tekenen

Leren 3D tekenen? Wij helpen u gratis op weg

3D tekenen is minder moeilijk is dan u misschien denkt. En wanneer u ermee aan de slag gaat zult ook u ontdekken hoe leuk het is om zelf iets te ontwerpen en op een 3D printer te laten printen.

Heeft u nog niet eerder gewerkt met een 3D tekenprogramma en wilt u leren 3D tekenen? Of bent u gewoon nieuwsgierig of 3D tekenen iets voor u is? Als-3D print enthousiast helpen wij u graag op weg.

Tinker-wattes?

Wanneer u voor het eerst kennis maakt met 3D tekenen, dan adviseren wij u Tinkercad te gebruiken. Dit is een 3D tekenprogramma waarbij u tekent met basisvormen. Door basisvormen te combineren maakt u geheel nieuwe creaties.

Het gebruik van Tinkercad is GRATIS. U hoeft alleen een inlogaccount bij Tinkercad te maken. Daarna logt u in en kunt u direct aan de slag.

Wat heeft u nodig?

U hoeft geen software te installeren. Het programma werkt namelijk via uw web browser. Het enige wat u nodig heeft is een PC of laptop, een muis en toetsenbord en toegang tot het Internet. U kunt het programma dus gewoon thuis vanachter uw eigen PC of laptop gebruiken. Wanneer het u uitkomt.

Let op!
Tinkercad is Engelstalig! 

TIP: U kunt de informatie in uw webbrowser automatisch laten vertalen naar het Nederlands. Dit is een mogelijkheid die in uw webbrowser beschikbaar is. Hoewel er bij deze vertaling wel eens ‘kromme zinnen’ kunnen ontstaan zijn de instructies alsnog in het Nederlands te volgen.

Ik ben ingelogd. En nu?

Direct na het inloggen begint het leren 3D tekenen pas echt.

Links bovenin, naast het Tinkercad logo klikt u op het menu ‘Learn‘. U komt dan automatisch in de digitale leeromgeving van Tinkercad terecht. Hier biedt Tinkercad u enkele handige leermodulen aan die u op weg helpen om het programma te gebruiken en leert u stap voor stap hoe u zelf iets kunt ontwerpen.
Leren 3D tekenen met Tinkercad

In de module Learning the Moves wordt stap voor stap uitgelegd hoe een een object selecteert en kunt verplaatsen. De module Build a Tinkercad House laat zien hoe u door basisvormen te combineren een eenvoudig huis kunt tekenen. Via de knop Browse all Basic Skills… zijn er nog veel meer leermodulen beschikbaar die u geheel gratis kunt volgen.

Met de uitleg uit deze leermodulen bent u zelfs in staat een heus ruimtestation te tekenen…

Wilt u leren 3D tekenen? Het kan met Tinkercad.

Wij wensen u veel tekenplezier.